artikelen 2023


Jaliala EssaÔdi en het Symbioceen
publicatiedatum: 9-9-2023

Kunstenaars zijn meesters in het visualiseren, verbeelden en overtuigen. Met hun werk vertellen ze verhalen die beklijven. Als kunstenaar en ondernemer onderzoekt Jalila EssaÔdi met haar team naar mogelijkheden om de verschillende vakgebieden natuur, samenleving en technologie met elkaar te verbinden. In haar BioArt Village, een broedplaats aan de rand van Eindhoven, staan nieuwsgierigheid en verbondenheid centraal.

geplaatst op www.sculpture-network.org

https://sculpture-network.org/en/page/67534/jalila-essa%C3%AFdi-and-the-symbiocene

lees meer

David Bade en Tirzo Martha op ARTZUID
publicatiedatum: 30-8-2023

Tijdens de achtste editie van de Amsterdamse Sculptuur BiŽnnale ARTZUID kreeg het gelegenheidsduo Tirzo Martha en David Bade een opdracht voor het maken van een beeld; twee kunstenaars die al vaker met veel plezier samenwerkten.

Sculptuur BiŽnnale ARTZUID
19 mei t/m 24 september
www.artzuid.nl


lees meer

Kunst en Klimaat Josua Wechsler
publicatiedatum: 30-8-2023

Kunstenaars zijn meesters in het visualiseren, verbeelden en overtuigen. Met hun werk vertellen ze verhalen die beklijven. Als beeldhouwer onderzoekt Josua Wechsler de verhouding tussen mens en natuur in zijn beelden. Hij wil zijn verwondering over de natuurlijke processen van groei en verval op ons overbrengen. Voor de BiŽnnale Noordwijk maakte hij een beeldengroep die bestaat uit vier staande varenbladeren.

BiŽnnale Noordwijk
21 maart t/m 21 augustus 2023
www.biennalenoordwijk.nl

lees meer

Biennale Noordwijk
publicatiedatum: 30-8-2023

BiŽnnale Noordwijk - kunst op geestrijke gronden

Afgelopen maart opende de eerste editie van BiŽnnale Noordwijk. Een expositie met dertien speciaal voor de locatie gemaakte kunstwerken in de openbare ruimte van Noordwijk en omgeving.

21 maart t/m 21 augustus 2023
www.biennalenoordwijk.nl

lees meer

Kunst en Klimaat Katja Novitskova in Fries Museum
publicatiedatum: 14-3-2023

Kunstenaars zijn meesters in het visualiseren, verbeelden en overtuigen. Katja Novitskova maakt zich zorgen om klimaatverandering en de bedreiging van de natuur door de mens. In haar werk benadrukt zij de relatie tussen ecologie, natuur en technologie. Ze maakt gebruik van found footage, algoritmen en artificial intelligence. Tijdens haar solotentoonstelling in het Fries Museum valt haar originele aanpak pas goed op.

Model Earth, Fries Museum,
11 maart t/m 3 september 2023
Interview verscheen in Beeldenmagazine 2# 2023

lees meer

Razzia Monument Anne Wenzel
publicatiedatum: 14-3-2023

Het ontwerp van Anne Wenzel voor een Razzia Monument werd uit een longlist gekozen. Het initiatief kwam van de Stichting Razzia Monument Rotterdam. Samen met CBK Rotterdam werd door de stichting een geslaagd traject opgestart om het monument tot ontwikkeling te brengen. Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Razzia op 10 en 11 november wordt het monument onthuld.

Onthulling Razzia Monument 10 en 11 nov Parkkade Rotterdam
Interview verscheen in Beeldenmagazine 2#2023


lees meer

The LXRY List 2023
publicatiedatum: 14-3-2023

The LXRY List 2023 is onlangs verschenen. De lijst omvat een keuze uit de meest recente (technologische) ontwikkelingen op gebied van architectuur, mode, design en kunst. Met daarbij een goed oog voor klimatologische invloeden en sociale ontwikkelingen wereldwijd. Als pannellid mocht ik ook dit jaar weer bijdragen aan de rubriek Status of the Art.

https://mastersexpo.com/product/lxry-list-2023


lees meer

Kunst en Klimaat, Alexandra Crouwers, Not Gonna Make It
publicatiedatum: 13-12-2022

Kunstenaars zijn meesters in het visualiseren, verbeelden en overtuigen. Met hun werk vertellen ze verhalen die beklijven. Als het gaat om het klimaat is hun benadering niet per se wetenschappelijk. Alexandra Crouwers kiest in haar werk de ene keer voor een apocalyptische benadering, de andere keer voor een ontspannen New Age sfeer. Tijdens haar tentoonstelling bij Collectie DE.GROEN in Arnhem was veel werk te zien dat je in verontrustende sferen trok.

Collectie DeGroen
11 JUNI - 11 SEPTEMBER 2022
www.collectiedegroen.nl
www.alexandracrouwers.com


lees meer

Uit het leven van een vlinder, Museum de Domijnen
publicatiedatum: 12-9-2022

Wat moet er veranderen in onze omgang met natuur en milieu en vooral, hoe kunnen we beter samenwerken om een ommezwaai in denken en doen te realiseren? Het kunstenaarsduo Stefan Cools en Sandra van den Beuken hanteert een oplossingsgerichte aanpak in de vorm van concrete natuurprojecten. Het grote publiek wordt er op een creatieve manier bij betrokken en werkt graag mee.


Museum De Domijnen
21 mei t/m 30 oktober 2022
www.dedomijnen.nl
www.stefancools.nl


lees meer

KlimaatExpo '22
publicatiedatum: 12-9-2022

Museum de Fundatie en ArtWorlds presenteren KlimaatExpo í22, de eerste landelijke kunsttentoonstelling over klimaatverandering via open inschrijving. Tijdens deze expositie zijn 250 anoniem gekozen kunstwerken te zien op verschillende locaties van Museum de Fundatie.

KlimaatExpoí22
Museum De Fundatie
17 september t/m 4 december 2022

www.museumdefundatie.nl


lees meer