artikelen 2021


Kunst en Klimaat Radha D’Souza en Jonas Staal
publicatiedatum: 20-12-2021

Kunstenaars zijn meesters in het visualiseren, verbeelden en overtuigen. Met hun werk vertellen ze verhalen die beklijven. Als het gaat om het klimaat is hun benadering niet persé wetenschappelijk of apocalyptisch, eerder is het ze te doen om bewustwording en beďnvloeding. Wat moet er veranderen in onze omgang met natuur en milieu en vooral, hoe kunnen we beter samenwerken om een ommezwaai in denken en doen te realiseren? Hoe overtuigen we het grote publiek van de noodzaak tot verandering en samenwerking?

Etienne Boileau

lees meer

Pictura biedt ruimte aan hedendaagse kunst
publicatiedatum: 21-10-2020

Wie de statige trappen van het pand aan de Voorstraat nummer 190 oploopt, komt binnen in een prachtige historische ruimte, waar een grote verscheidenheid aan hedendaagse kunst wordt getoond. De leden van Teekengenootschap Pictura, dat al bijna 250 jaar bestaat, exposeren daar hun werk. Maar ook niet-leden kunnen er op uitnodiging hun werk tonen.

De Poorter
okt 2020

lees meer

Cross-over in de kunst:Joost Hoekstra
publicatiedatum: 4-7-2020

Door zich op een totaal ander medium te richten dan waartoe ze zijn opgeleid, ontwikkelen kunstenaars vaak spannende cross-overs. Joost Hoekstra kreeg zijn opleiding aan de Afdeling Schilderen van de AKI in Enschede. Maar tegenwoordig maakt hij vooral driediemensionale reliëfs van karton.

Galerie Arttra
6 juni t/m 19 juli 2020
Ritme in Beeld’
www.arttra.com/galerie


lees meer

Cross-over in de kunst:Johan Gelper
publicatiedatum: 11-10-2019

Kunstenaars die de gebaande paden verlaten en het avontuur aangaan, ontwikkelen vaak spannende cross-overs. De Belgische kunstenaar Johan Gelper zou in eerste instantie graficus worden, maar de kunst trok te zeer. Nu werkt hij grotendeels driedimensionaal. Zijn fantasievolle assemblages en collages zijn van een ongekende schoonheid en verwijzen - ook al zijn ze abstract van vorm - vaak naar de natuur.

Beeldenmagazine 4 # 2019
www.beeldenmagazine.nl

lees meer

Cross-overs in de kunst: Oscar Santillán
publicatiedatum: 24-6-2019

Kunstenaars die de gebaande paden verlaten en het avontuur aangaan, ontwikkelen vaak spannende cross-overs. De Ecuadoraanse kunstenaar Oscar Santillán begon als schrijver en werd pas later kunstenaar. In zijn intrigerende werk gaat het vooral om het aspect van het verborgene.

Beeldenmagazine 3 # 2019
www.beeldenmagazine.nl


lees meer

Beeldhouwkunst in Kröller-Müller
publicatiedatum: 24-6-2019

De tentoonstelling Het begin van EEN NIEUWE WERELD laat de ontwikkeling van de moderne sculptuur zien door de ogen van Bram Hammacher, directeur van het museum van 1948 tot 1963. In motion 1970 ―> 2020 betreft een klein overzicht van het werk van Van Munster vanwege zijn vijftigjarig kunstenaarschap.

Beeldenmagazine 2 # 2019

lees meer

Cross-over Sven Fritz
publicatiedatum: 24-6-2019

Na zijn opgleiding tot tuinontwerper werd Sven Fritz aangenomen op de AKV│ST. Joost. In zijn huidige werk fungeert de natuur als kunstenaar; Sven doet enkel een stapje terug en toont met zijn waarnemingen de sculpturale kracht van de natuur.

Beeldenmagazine 2 # 2019

lees meer

Cross-over Emma van der Leest
publicatiedatum: 27-3-2019

Emma van der Leest werd opgeleid tot productontwerper op de Willem de Kooning Academie. Tijdens die opleiding maakte ze de stap naar biodesign. Emma was een van de genomineerden voor de Dolf Henkesprijs 2019

Beeldenmagazine 1 # 2019

lees meer

Cross-over Patricia Kaersenhout
publicatiedatum: 10-1-2019

Patricia Kaersenhout (1966, Den Helder) maakt in haar werk gebruik van een veelheid aan beeldende middelen, variërend van video en schilderkunst tot aan installaties en performances. Haar presentatie tijdens Manifesta 12 was van een indrukwekkend niveau.

Beeldenmagazine 4 # 2018


lees meer

ACTIE <-> REACTIE, kinetische kunst in Kunsthal Rdam
publicatiedatum: 1-1-2019

Tijdens ACTIE <-> REACTIE is werk te zien van veel bekende pioniers zoals Duchamp, Vasarely, Calder en Tinguely maar ook van minder bekende namen.Een ongelooflijk leuke en speelse tentoonstelling, die alle zintuigen prikkelt en de kijker onderdeel laat zijn van de kunstwerken.

Beeldenmagazine 4 # 2018

lees meer