artikelen 2019


Cross-over Emma van der Leest
publicatiedatum: 27-3-2019

Emma van der Leest werd opgeleid tot productontwerper op de Willem de Kooning Academie. Tijdens die opleiding maakte ze de stap naar biodesign. Emma gebruikt levende organismen voor het ontwikkelen van nieuwe materialen en producten die biologisch afbreekbaar zijn. Dit jaar werd ze genomineerd voor de Dolf Henkesprijs 2019

lees meer

Cross-over Patricia Kaersenhout
publicatiedatum: 10-1-2019

Patricia Kaersenhout (1966, Den Helder) maakt in haar werk gebruik van een veelheid aan beeldende middelen, variŽrend van video en schilderkunst tot aan installaties en performances. Haar presentatie tijdens Manifesta 12 was van een indrukwekkend niveau.

Beeldenmagazine 4 # 2018


lees meer

ACTIE <-> REACTIE, kinetische kunst in Kunsthal Rdam
publicatiedatum: 1-1-2019

Tijdens ACTIE <-> REACTIE is werk te zien van veel bekende pioniers zoals Duchamp, Vasarely, Calder en Tinguely maar ook van minder bekende namen.Een ongelooflijk leuke en speelse tentoonstelling, die alle zintuigen prikkelt en de kijker onderdeel laat zijn van de kunstwerken.

Beeldenmagazine 4 # 2018

lees meer

Cross-over Berndnaut Smilde
publicatiedatum: 26-10-2018

Berndnaut Smilde houdt zich voornamelijk bezig met het kunstmatige: hij forceert het landschap met zijn spectaculaire projecties, produceert vreemde geuren in bestaande ruimtes en hij maakt zinnenprikkelende wolken over de hele wereld.

Beeldenmagazine 3 # 2018


lees meer

Cross-over Robert Lambermont
publicatiedatum: 27-7-2018

Robert Lambermont doorliep de Rietveld Academie en werd kunstenaar. Gelijktijdig ontwikkelde hij zich tot uitvoerend musicus. Nu al bijna twintig jaar voert hij met het Rondane Kwartet de composities van Simeon ten Holt uit Gelijktijdig wordt zijn beeldende werk door menig Nederlands museum en collectioneur aangekocht. Muziek en beeldende kunst beinvloeden elkaar telkens weer in het werk van Robert Lambermont.

Beeldenmagazine 2 # 2018
http://www.beeldenmagazine.nl/robert-lambermont

lees meer

Zoro Feigl in de Electriciteitsfabriek
publicatiedatum: 1-4-2018

Wat is het geheim van kinetisch kunstenaar Zoro Feigl, en waarom trok zijn retrospectief in de Electriciteitsfabriek - met zijn overweldigende industriŽle setting uitermate geschikt voor kinetische kunst - zoveel aandacht en publiek?

De Electriciteitsfabriek
www.electriciteitsfabriek.nl
13.01 t/m 11.03 2018

Beeldenmagazine 1 # 2018


lees meer

Cross-overs in de kunst: Joost Conijn
publicatiedatum: 1-4-2018

De laatste film van Joost Conijn over The Jungle in Calais en een vluchtelingenkamp in Griekenland is nu in het Boijmans te zien.

Good evening to the people living in the camp,
t/m 7 mei 2018, www.boijmans.nl

Beeldenmagazine 1 # 2018

lees meer

LYXRY List 2018
publicatiedatum: 18-1-2018

Een internationaal panel onder leiding van Etienne Boileau heeft voor het naslagwerk LXRY List 2018 een wereldwijde lijst gemaakt van 25 veelbelovende kunstenaars.

https://lxry.nl/product/lxry-list-2018/

lees meer

Cross-overs in de kunst: Johan Tahon
publicatiedatum: 17-1-2018

Kunstenaars die de gebaande paden verlaten en het avontuur aangaan, ontwikkelen vaak spannende cross-overs. In een ver verleden volgde Johan Tahon beeldhouweronderwijs aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent. Tegelijkertijd werden hem op diezelfde academie de fijne kneepjes van het keramistenvak bijgebracht. Uit die mix zijn fascinerende, eigentijdse beelden ontstaan.Twee museale presentaties in ons land getuigen daarvan.

Beeldenmagazine 4 # 2017

lees meer

Kenichiro Taniguchi / De stad als opklapbare plattegrond
publicatiedatum: 17-1-2018

De Japanse kunstenaar Keníichiro Taniguchi houdt zich al jaren bezig met het maken van afdrukken van kerven of deuken, zogenaamde hecomiís. Hij voert ze vrijwel altijd uit in de kleur geel. Inmiddels is hij zover gevorderd dat hij hele installaties maakt, die op dit eenvoudige principe gebaseerd zijn.

Phoebus Rotterdam
10 sept t/m 19 nov 2017
www.phoebus.nl

lees meer