Communart

-- Kunst en cultuur zijn de peilers van onze beschaving --

 


Philippe van Cauteren, directeur S.M.A.K: 'Het is de kunstenaar die met diens werk het publiek met ongemak of comfort wakker kan schudden in een wereld van onverschilligheid.' 


Etienne Boileau werkt als journalist, (tekst)schijver en kunstpromotor. In die hoedanigheid aviseert hij galeries, kunstenaars en non-profit instellingen bij hun publiciteit en schrijft hij persberichten en teksten voor catalogi, artikelen en subsidieverzoeken. Ook houdt hij artist talks, en spreekt hij het openingswoord bij openingen. Als kunstpromotor zoekt hij in opdracht van binnen- en buitenlandse kunstenaars naar een passende galerie en begeleidt hij jonge kunstenaars bij het vormgeven van hun kunstenaarspraktijk. Daarnaast adviseert hij particulieren bij hun kunstaankopen.

Journalistieke producties
Etienne Boileau schreef in het verleden regelmatig over actuele kunst in kunstbladen als Kunstbeeld, Tableau en Collect. Voor het tijdschrift Beeldenmagazine en het digitale magazine van Sculpture Network maakt hij momenteel reviews over tentoonstellingen en interviewt hij kunstenaars. Actuele onderwerpen als digitale kunst, ecologie, (bio)diversiteit, en klimaatverandering komen daarin ruimschoots aan bod. Daarnaast stelt hij sinds 2018 voor de uitgave LXRY List de sectie kunst samen. Teksten van Etienne Boileau werden vertaald in het Engels, Frans, Duits, Spaans,Turks en Japans.

Opleiding
Etienne Boileau studeerde rechten en volgde diverse communicatie- (NGPR) en journalistieke opleidingen. Sinds '93 heeft hij een communicatiebureau dat zich specifiek richt op de beeldende kunst en haar makers. Etienne Boileau is lid van de NVJ.