Actueel

24-12-2020

Thomas Meijerman
Thomas Meijerman (NL, 1995) tracht in zijn foto’s en video’s grip te krijgen op de natuur. In zijn werk laat hij reconstructies en eigen vertalingen van de natuur zien, waaruit naast schoonheid ook een zeker dreiging valt waar te nemen. Door hem aangepaste of geconstrueerde landschappen zet Meijerman naast natuurlijke landschappen om zijn fantasie te kunnen realiseren en zo te onderzoeken wat werkelijkheid is. Zijn werk blijkt een onderzoeksproces naar de schoonheid en de relaties tussen verschillende organismes binnen de natuur. Een natuur die door klimatologische omstandigheden sterk aan het veranderen is.

lees meer

10-12-2020

Tirzo Martha en zijn co-creatie met inwoners van Apeldoorn
Op 9 december 2020plaatste de gemeente Apeldoorn in het Sprengenpark het kunstwerk Overcoming Ourselves In Order To Overcome van Tirzo Martha. De kunstenaar won in 2019 de 11e Wilhelminaring. Het kunstwerk is tot stand gekomen in samenwerking met negen inwoners van Apeldoorn. Zij leverden een belangrijke bijdrage aan dit werk.

Sprengenpark, Apeldoorn
www.wilhelminaring.nl

lees meer

7-12-2020

WE ARE ONE
De derde expositie van de ARWE Gallery in de nieuwe ruimte aan de Jeruzalemstraat 4 in Gouda. Dit keer een grootschalig overzicht van de portretkunst met als onderwerp het autonome portret. Overkoepelend thema is de diversiteit aan portretten en tegelijkertijd de overeenkomsten daarin: een fraai bewijs van diversiteit binnen een en hetzelfde thema.

ARWE Gallery
19 dec 2020 - 13 feb 2021
woe t/m zat van 11.00-18.00


lees meer

21-10-2020

Pictura biedt ruimte aan hedendaagse kunst
Wie de statige trappen van het pand aan de Voorstraat nummer 190 oploopt, komt binnen in een prachtige historische ruimte, waar een grote verscheidenheid aan hedendaagse kunst wordt getoond. De leden van Teekengenootschap Pictura, dat al bijna 250 jaar bestaat, exposeren daar hun werk. Maar ook niet-leden kunnen er op uitnodiging hun werk tonen.

De Poorter
okt 2020

lees meer