23-5-2023

Onthulling kunstwerk Tirzo Martha in het Sprengenpark Apeldoorn
Zaterdag 3 juni a.s. onthult Peter Messerschmidt, wethouder Cultuur in Apeldoorn, het beeld Overcoming Ourselves In Order To Overcome van Tirzo Martha in het Sprengenpark in Apeldoorn. Tirzo Martha ontving in 2019 de Wilhelminaring, de tweejaarlijkse oeuvreprijs voor beeldhouwers ouder dan 50 jaar. Onderdeel van deze prijs is een opdracht van de gemeente Apeldoorn om een beeld te maken voor het Sprengenpark.

lees meer

14-3-2023

Kunst en Klimaat Katja Novitskova in Fries Museum
Kunstenaars zijn meesters in het visualiseren, verbeelden en overtuigen. Katja Novitskova maakt zich zorgen om klimaatverandering en de bedreiging van de natuur door de mens. In haar werk benadrukt zij de relatie tussen ecologie, natuur en technologie. Ze maakt gebruik van found footage, algoritmen en artificial intelligence. Tijdens haar solotentoonstelling in het Fries Museum valt haar originele aanpak pas goed op.

Model Earth, Fries Museum,
11 maart t/m 3 september 2023
Interview verscheen in Beeldenmagazine 2# 2023

lees meer

14-3-2023

Razzia Monument Anne Wenzel
Het ontwerp van Anne Wenzel voor een Razzia Monument werd uit een longlist gekozen. Het initiatief kwam van de Stichting Razzia Monument Rotterdam. Samen met CBK Rotterdam werd door de stichting een geslaagd traject opgestart om het monument tot ontwikkeling te brengen. Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Razzia op 10 en 11 november wordt het monument onthuld.

Onthulling Razzia Monument 10 en 11 nov Parkkade Rotterdam
Interview verscheen in Beeldenmagazine 2#2023


lees meer

14-3-2023

The LXRY List 2023
The LXRY List 2023 is onlangs verschenen. De lijst omvat een keuze uit de meest recente (technologische) ontwikkelingen op gebied van architectuur, mode, design en kunst. Met daarbij een goed oog voor klimatologische invloeden en sociale ontwikkelingen wereldwijd. Als pannellid mocht ik ook dit jaar weer bijdragen aan de rubriek Status of the Art.

https://mastersexpo.com/product/lxry-list-2023


lees meer