20-12-2021

Kunst en Klimaat Radha D’Souza en Jonas Staal
Kunstenaars zijn meesters in het visualiseren, verbeelden en overtuigen. Met hun werk vertellen ze verhalen die beklijven. Als het gaat om het klimaat is hun benadering niet persé wetenschappelijk of apocalyptisch, eerder is het ze te doen om bewustwording en beïnvloeding. Wat moet er veranderen in onze omgang met natuur en milieu en vooral, hoe kunnen we beter samenwerken om een ommezwaai in denken en doen te realiseren? Hoe overtuigen we het grote publiek van de noodzaak tot verandering en samenwerking?

Etienne Boileau

lees meer

6-12-2021

Lily van der Stokker wint Wilhelminaring
Lily van der Stokker is door de jury van de Wilhelminaring gekozen tot winnaar van de 12e Wilhelminaring, een belangrijke Nederlandse oeuvreprijs voor de gevorderde kunstenaar. De uitreiking van de ring aan Van der Stokker vindt najaar 2022 plaats in Apeldoorn.

lees meer

24-12-2020

Thomas Meijerman
Thomas Meijerman (NL, 1995) tracht in zijn foto’s en video’s grip te krijgen op de natuur. In zijn werk laat hij reconstructies en eigen vertalingen van de natuur zien, waaruit naast schoonheid ook een zeker dreiging valt waar te nemen. Door hem aangepaste of geconstrueerde landschappen zet Meijerman naast natuurlijke landschappen om zijn fantasie te kunnen realiseren en zo te onderzoeken wat werkelijkheid is. Zijn werk blijkt een onderzoeksproces naar de schoonheid en de relaties tussen verschillende organismes binnen de natuur. Een natuur die door klimatologische omstandigheden sterk aan het veranderen is.

lees meer

10-12-2020

Tirzo Martha en zijn co-creatie met inwoners van Apeldoorn
Op 9 december 2020plaatste de gemeente Apeldoorn in het Sprengenpark het kunstwerk Overcoming Ourselves In Order To Overcome van Tirzo Martha. De kunstenaar won in 2019 de 11e Wilhelminaring. Het kunstwerk is tot stand gekomen in samenwerking met negen inwoners van Apeldoorn. Zij leverden een belangrijke bijdrage aan dit werk.

Sprengenpark, Apeldoorn
www.wilhelminaring.nl

lees meer