11-10-2019

Cross-over in de kunst:Johan Gelper
Kunstenaars die de gebaande paden verlaten en het avontuur aangaan, ontwikkelen vaak spannende cross-overs. De Belgische kunstenaar Johan Gelper zou in eerste instantie graficus worden, maar de kunst trok te zeer. Nu werkt hij grotendeels driedimensionaal. Zijn fantasievolle assemblages en collages zijn van een ongekende schoonheid en verwijzen - ook al zijn ze abstract van vorm - vaak naar de natuur.

Beeldenmagazine 4 # 2019
www.beeldenmagazine.nl

lees meer

15-9-2019

Kelholt & Roozen bij Roger Katwijk
Bij Roger Katwijk is deze herfst een dubbeltentoonstelling te zien met tekeningen van Alexandra Roozen en sculpturen van Bart Kelholt. Beide kunstenaars gebruiken een minimalistische beeldtaal met een sterke voorkeur voor geometrie.

Galerie Roger Katwijk
19 oktober t/m 16 november 2019
www.galerierogerkatwijk.nl


lees meer

9-9-2019

Dolgelukkige Tirzo Martha neemt Wilhelminaring in ontvangst
Zaterdag 31 augustus is de 11e Wilhelminaring uitgereikt aan Tirzo Martha. De ring, ontworpen door sieraadkunstenaar Ted Noten, werd uitgereikt door juryvoorzitter Lex ter Braak. Komend jaar krijgt Tirzo een solo in het CODA en wordt er een beeld van hem geplaatst in het Sprengenpark te Apeldoorn.

www.wilhelminaring.nl
www.tirzomartha.com

lees meer

24-6-2019

Cross-overs in de kunst: Oscar Santillán
Kunstenaars die de gebaande paden verlaten en het avontuur aangaan, ontwikkelen vaak spannende cross-overs. De Ecuadoraanse kunstenaar Oscar Santillán begon als schrijver en werd pas later kunstenaar. In zijn intrigerende werk gaat het vooral om het aspect van het verborgene.

Beeldenmagazine 3 # 2019
www.beeldenmagazine.nl


lees meer