Actueel

13-12-2022

Kunst en Klimaat, Alexandra Crouwers, Not Gonna Make It
Kunstenaars zijn meesters in het visualiseren, verbeelden en overtuigen. Met hun werk vertellen ze verhalen die beklijven. Als het gaat om het klimaat is hun benadering niet per se wetenschappelijk. Alexandra Crouwers kiest in haar werk de ene keer voor een apocalyptische benadering, de andere keer voor een ontspannen New Age sfeer. Tijdens haar tentoonstelling bij Collectie DE.GROEN in Arnhem was veel werk te zien dat je in verontrustende sferen trok.

Collectie DeGroen
11 JUNI - 11 SEPTEMBER 2022
www.collectiedegroen.nl
www.alexandracrouwers.com


lees meer

12-9-2022

Uit het leven van een vlinder, Museum de Domijnen
Wat moet er veranderen in onze omgang met natuur en milieu en vooral, hoe kunnen we beter samenwerken om een ommezwaai in denken en doen te realiseren? Het kunstenaarsduo Stefan Cools en Sandra van den Beuken hanteert een oplossingsgerichte aanpak in de vorm van concrete natuurprojecten. Het grote publiek wordt er op een creatieve manier bij betrokken en werkt graag mee.


Museum De Domijnen
21 mei t/m 30 oktober 2022
www.dedomijnen.nl
www.stefancools.nl


lees meer

12-9-2022

KlimaatExpo '22
Museum de Fundatie en ArtWorlds presenteren KlimaatExpo ’22, de eerste landelijke kunsttentoonstelling over klimaatverandering via open inschrijving. Tijdens deze expositie zijn 250 anoniem gekozen kunstwerken te zien op verschillende locaties van Museum de Fundatie.

KlimaatExpo’22
Museum De Fundatie
17 september t/m 4 december 2022

www.museumdefundatie.nl


lees meer

5-9-2022

Lily van der Stokker krijgt 12e Wilhelminaring in CODA
Lily van der Stokker ontving zaterdag 3 september 2022 de 12e Wilhelminaring in CODA Museum Apeldoorn. De ring werd speciaal voor haar ontworpen door sieraadkunstenaar Gésine Hackenberg.

lees meer