Actueel

18-1-2018

LYXRY List 2018
Op basis van exposities, prijzen, publicaties en internationale ervaring heeft een internationaal panel onder leiding van Etienne Boileau voor het naslagwerk LXRY List 2018 een wereldwijde lijst gemaakt van 25 veelbelovende kunstenaars.

https://lxry.nl/product/lxry-list-2018/

lees meer

17-1-2018

Cross-overs in de kunst: Johan Tahon
Kunstenaars die de gebaande paden verlaten en het avontuur aangaan, ontwikkelen vaak spannende cross-overs. In een ver verleden volgde Johan Tahon beeldhouweronderwijs aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent. Tegelijkertijd werden hem op diezelfde academie de fijne kneepjes van het keramistenvak bijgebracht. Uit die mix zijn fascinerende, eigentijdse beelden ontstaan.Twee museale presentaties in ons land getuigen daarvan.

Beeldenmagazine 4 # 2017

lees meer

17-1-2018

Kenichiro Taniguchi / De stad als opklapbare plattegrond
De Japanse kunstenaar Keníichiro Taniguchi houdt zich al jaren bezig met het maken van afdrukken van kerven of deuken, zogenaamde hecomiís. Hij voert ze vrijwel altijd uit in de kleur geel. Inmiddels is hij zover gevorderd dat hij hele installaties maakt, die op dit eenvoudige principe gebaseerd zijn.

Phoebus Rotterdam
10 sept t/m 19 nov 2017
www.phoebus.nl

lees meer

17-1-2018

Ontwikkelingen in de beeldende kunst
Deden eerder disciplines als mode, opera, theater, film en literatuur hun intree in de beeldende kunst, de laatste jaren zien we vooral de inbreng van wetenschap en technologie in de kunst. En vaker dan voorheen engageren kunstenaars zich met politiek-sociale en ecologische themaís. Een overzicht van de meest actuele thema's en technieken in de actuele kunst in opdracht van LXRY Magazine.

LXRY Magazine nr 1-2018
LXRY.nl

lees meer