Actueel

24-10-2017

Cross-overs in de kunst: Ronald A. Westerhuis
Als kunstenaar in spe werkte Westerhuis jarenlang in de offshore-industrie als lasser. In zijn spaarzame vrije tijd maakte hij objecten uit roestvrij staal. Tot zon vijftien jaar geleden de dag kwam dat iemand zijn objecten wilde exposeren. Vrijwel meteen zegde hij zn baan op en omarmde het kunstenaarschap.

Beeldenmagazine 3 # 2017

lees meer

24-10-2017


Openingswoord uitgesproken op 30 september bij de tentoonstelling van de Vlaamse kunstenaar Gert Scheerlinck. Gert daagt de beschouwer uit om zelf betekenis aan zijn sculpturen te geven. Welke symbolische waarde er achter zijn interacties tussen oppervlak en vorm schuil gaan, mogen we zelf invullen. De betekenis laat zich meestal raden.

Twelve Twelve Gallery te Den Haag
30 september t/m 20 oktober

lees meer

13-9-2017

Jim Harris brengt nieuw werk bij Roger Katwijk
'Fluid', tentoonstelling van Jim Harris bij Roger Katwijk
Het gaat Jim Harris nooit om de precieze weergave van een onderwerp, maar veel meer om het schilderkunstig proces en de daardoor ontstane dynamiek. In deze tentoonstelling ligt de nadruk op werken op papier, met name op werken die in zwarte inkt in een vloeiende beweging op papier zijn gezet.

Roger Katwijk
11 oktober t/m 11 november 2017

lees meer

29-8-2017

uitreiking Wilhelminaring aan Eja Siepman van de Berg
Eja Siepman van den Berg is de tweede vrouw die de Wilhelminaring - een tweejaarlijkse oeuvreprijs voor de beeldhouwkunst- krijgt toegekend. Hiermee schaart zij zich in de rij van illustere prijswinnaars, waaronder Auke de Vries, Joep van Lieshout, Carel Visser en Maria Roosen. Juryvoorzitter Wim Pijbes overhandigt de speciaal voor haar ontworpen ring.

CODA Museum Apeldoorn
23 september om 14.30 uur

lees meer